Свечана седница Удружења

Дана 07.03.2018. године у сали скупштине града Чачка одржана је свечана седница Удружења ратних војних инвалида и породица погинулих бораца града Чачак, поводом дана Удружења.

Свечаној седници поред 40 чланова Удружења присуствовали су и гости:

  • Градоначелник Милун Тодоровић,
  • чланови градског већа града Чачка,
  • представници странака, удружења,
  • организација и ЈКП у Чачку.

На почетку седнице, минутом ћутања одата је пошта погинулим борцима чији су чланови породица и чланови Удружења и свим погинулим борцима у ратовима на простору бивше СФРЈ Југославије.

Председник Давидовић је истакао задатке и циљеве Удружења, проблеме у раду, активности у 2017. години, захвалио граду Чачку на подршци и истакао да су Удружење и чланови заслужили већу подршку републике Србије. Такође је рекао и да обележавајући осму годишњицу желимо да кажемо да је Удружење основано због злоупотребе РВИ и ППБ у политичке сврхе и личне интересе и расцепа удружења на републичком нивоу а и због неадекватног и незадовољавајућег функционисања на локалном нивоу. Основано је са циљем заштите статусног и материјалног положаја РВИ и ППБ, решавања многобројних проблема наших чланова који су настали као последица трагичних догађаја на простору бивше СФРЈ и агресије Нато-а 1999.године, затим да подсетимо грађане на жртве које смо као народ поднели и што је најбитније да се не заборави.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, истакао је да је приоритет Града Чачка био, као и да ће убудуће бити обезбеђивање неопходне помоћи ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца и то кроз разне видове, не само субвенцијама и свечаним седницама, већ и решавањем животних проблема:

– Чинимо све, пре свега, када је реч о запошљавању чланова породица ратних војних инвалида и палих бораца. Веома је важно да они који су животе положили за отаџбину и њихови потомци буду поштовани. Породице ратних војних инвалида и палих бораца никада неће бити напуштене, не смеју бити остављене, увек смо ту приоритетно за вас и вашу децу.

DSCN8221.jpg DSCN8226.jpg DSCN8248.jpg novinski_clanci_016.jpg

Прилог ТВ Галаксија 32

Прилог ТВ Телемарк